Isolatie Venhorst

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Venhorst? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Met een aantal stappen als isolatie van de schuur en radiatorfolie plaatsen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze website tref je bruikbare informatie over isolatie Venhorst. We bespreken items als isolatie van de gevel en steenwol Isolatie. Direct aan de slag? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-venhorst-5428

 • Lagere stookkosten
 • Een prettig leefklimaat
 • Goed voor het milieu
 • Reductie geluid
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoekel
Postcode5428
Netnummer0492 (+31492)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3760 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje ontdek jij de meest interessante manieren om een woning in Venhorst te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Venhorst is goedkoop (vanaf ongeveer € 940 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €270 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn ongeveer €1650 en je bespaart op de energierekening, tot wel €210 per jaar. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als steenwol, folie, dekens, icynene. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Venhorst kost gemiddeld €5450. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1230. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €710 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €11800. Hiermee bespaar je circa €800, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens bestaan er verscheidene rendabele alternatieven. In het volgende overzicht beoordelen we de interessantste mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder-isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Venhorst (mei 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten of wellicht een groenere wereld? Woning Venhorst isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2700 m3. Dat komt neer op €1325 op jaarbasis. Hieronder bekijk je de totale prijs op het moment dat je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Venhorst. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3800)
€865
(€5500)
€1070
(€8150)
Vloerisolatie€145
(€1500)
€170
(€2100)
€395
(€3150)
Spouwmuur€395
(€1050)
€470
(€2225)
€830
(€3150)
HR++ glas€240
(€1825)
€310
(€3525)
€385
(€4600)
isolatie venhorst 5428

Bekende Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Venhorst?

Waarom mijn woning in Venhorst isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Delta of Nuon, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimaal binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Verder geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3925, dat betekent een winst van 200 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Daardoor check je wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grote projecten zoals isoleren van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Hierna bekijk je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Praxis, Gamma, Hornbach, Formido, Multimate, Hubo. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Boekel

Door te profiteren van een subsidie worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? Een landelijke subsidie op isolatie is er helaas niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 15 procent van de tarieven kan je terugvragen.
 • Uitgangspunt is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Eveneens valt de uitgevoerde arbeid onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Venhorst extra geld beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.boekel.nl voor meer informatie.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Boekel
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een aantrekkelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Venhorst. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Aan de hand van het advies hieronder creëer je een isolatieplan Venhorst wat past bij jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Via een warmtescan check je op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Venhorst voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Venhorst. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen leiden tot een gezond leefklimaat en verlagen het energiegebruik. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een gezonde leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen