Isolatie Warnsveld

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Warnsveld? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van een investering zoals triple glas en isolatie van de dakkapel heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Hieronder bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Warnsveld. Je leest uitvoerig over onderwerpen als radiatorfolie aanbrengen en Pur Isolatieplaten. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-warnsveld-7231

 • Lagere energiekosten
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Weinig last van geluid
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieGelderland
GemeenteZutphen
Postcode7231
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2560 kWh
Gemiddelde energierekening€143,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een goed energielabel zijn in de basis goed geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina achterhaal je de meest rendabele werkzaamheden om een woning in Warnsveld te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Warnsveld is financieel toegankelijk (plusminus € 770 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €295 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel lagere gaskosten. De onkosten zijn zo’n €1600 en het resultaat is zo’n €285 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Warnsveld kost om en nabij de €4800. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1090. Het voordeel loopt al gauw op tot €840 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12400. Dit levert op grofweg €930 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook zijn er diverse aantrekkelijke vormen. Hierna praten we over de interessantste oplossingen.

 • Garage isoleren: Altijd een warme garage
 • Isoleren schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Warnsveld (februari 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en tegelijkertijd een groenere wereld? Woning Warnsveld isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2150 m3. De besparing komt neer op €850 (jaarlijks). Hieronder komen we met de uiteindelijke kosten in het geval je kiest voor een isolatiebedrijf in Warnsveld. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement is vergelijkbaar met een 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3400)
€655
(€6550)
€1140
(€9050)
Vloerisolatie€155
(€1350)
€240
(€1600)
€350
(€3300)
Spouwmuur€335
(€975)
€480
(€2775)
€870
(€3425)
HR++ glas€230
(€1925)
€330
(€3375)
€360
(€4550)
isolatie warnsveld 7231

Professionele Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Vragen voor een isolatiespecialist in Warnsveld?

Waarom mijn woning in Warnsveld isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energieleverancier als Budget Energie en Nuon, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een gezonde leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3350 en geeft een besparing van €335 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Dan zie je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Omvangrijke acties zoals isoleren van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Hierna check je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Te koop bij de betere bouwmarkt als Hornbach, Gamma, Multimate, Karwei, Praxis, Formido. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zutphen

Mede door (regionale) subsidies wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 20% van de kosten kan je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Daarnaast is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Warnsveld een lokaal subsidiepotje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.zutphen.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zutphen
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isolatie van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een gunstige rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Warnsveld. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Op basis van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Warnsveld wat strookt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Geholpen door een warmtescan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Warnsveld voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Warnsveld. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een gezond binnenklimaat en veel minder stookkosten. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een optimale leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen