Isolatie Reuver

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Reuver? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld buitenmuren isoleren en isolerende kozijnen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal ontdek je belangrijke informatie over isolatie Reuver. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals dakkapel isoleren en XPS Isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-reuver-5953

 • Lagere energienota
 • Weinig last meer van vocht
 • U stoot minder CO2 uit
 • Speciale groene leningen
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieLimburg
GemeenteBeesel
Postcode5953
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn doorgaans kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna vind je de meest rendabele acties om jouw woning in Reuver te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Reuver is voordeling (al vanaf +/- € 960 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €220 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en bespaart veel energie. De kosten variëren rond €1900 en je bespaart al snel €250 per jaar. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als folie, dekens, steenwol, icynene. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Reuver kost plusminus €4750. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1060. Het voordeel loopt al gauw op tot €820 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12300. Het rendement is circa €780 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast noemen we nog een aantal vaak toegepaste opties. In onderstaande tekst vermelden we de populairste oplossingen.

 • Isoleren garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isolatie: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Reuver (april 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en tegelijk een energiebewuste maatschappij? Woning Reuver isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2250 m3. De besparing komt neer op €1175 per jaar. Onderstaand bekijk je de kosten (bij benadering) in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Reuver. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3700)
€705
(€6000)
€1160
(€8650)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€170
(€2350)
€340
(€3000)
Spouwmuur€205
(€1300)
€510
(€1925)
€905
(€3475)
HR++ glas€230
(€2825)
€300
(€3425)
€385
(€5075)
isolatie reuver 5953

Gangbare Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

FAQ voor de isolatiespecialist in Reuver?

Waarom mijn woning in Reuver isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Energiedirect en Qurrent, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een optimale leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3725 en besparen tot €295 p/jaar. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Dan ziet u hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grote onderhoudswerkzaamheden zoals gevel-, dak of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Onderstaand lees je praktische info over het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Hubo, Gamma, Karwei, Formido, Multimate, Hornbach. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: geen opname van vocht

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Beesel

Met behulp van opties voor subsidie worden investeringen in de woning zeker leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik? Een landelijke subsidie op isolatie bestaat niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Grofweg 20% van de factuur mag je terug verwachten.
 • Uitgangspunt is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Daarnaast rekenen ze voor arbeidsloon een 9% BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Reuver een lokaal subsidiepotje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.beesel.nl voor opties in april 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Beesel
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een schappelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Reuver. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Reuver wat in lijn is met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Op basis van een warmtescan kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Reuver voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Reuver. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen hebben als resultaat een optimaal klimaat in huis en veel minder stookkosten. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen