Isolatie Wateringen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Wateringen? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Middels relatief eenvoudige maatregelen als isolatie buitenkant gevel en isolatie van deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina tref je uiteenlopende informatie over isolatie Wateringen. Je kunt denken aan onderwerpen als verwarmingsbuizen isoleren en Pur Isolatieplaten. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-wateringen-2291

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Minder uitstoot van CO2
 • Buitengeluid absorberen
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2291
Netnummer0174 (+31174)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn meestal solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is dat een stuk minder. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website check jij de meest populaire onderdelen om een woning in Wateringen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Wateringen is goedkoop (rond de € 750 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €230 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en flink lagere energiekosten. De tarieven zijn gemiddeld €1700 en de potentiële besparing ligt op €280 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Wateringen kost gemiddeld €4750. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1120. De potentiële besparing ligt op €750 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12300. Dit levert op zo’n €860 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook zijn er nog enkele interessante vormen. In het gedeelte hierna behandelen we de interessantste opties.

 • Isolatie van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Wateringen (april 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en tegelijk een groenere gemeenschap? Woning Wateringen isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2775 m3. Dat is dus al gauw €1150 per jaar. Op deze website komen we met de verwachte kosten zodra het laat doen door een isolatiebedrijf in Wateringen. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per doel tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3750)
€715
(€6200)
€1050
(€9000)
Vloerisolatie€130
(€1400)
€175
(€2000)
€355
(€2800)
Spouwmuur€240
(€875)
€440
(€2725)
€880
(€3475)
HR++ glas€220
(€2100)
€315
(€3625)
€375
(€5175)
isolatie wateringen 2291

Erkende Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Wateringen?

Waarom mijn woning in Wateringen isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Eneco en Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een aangenaam wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3650 en besparen tot €215 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Op basis daarvan achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige investeringen zoals isoleren van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie plakken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Hieronder ontdek je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Hubo, Formido, Multimate, Karwei, Hornbach, Gamma. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Westland

Met behulp van (regionale) subsidies wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 20% van de tarieven mag je terugvorderen.
 • Het is een must dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het kleine BTW tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Wateringen extra geld beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentewestland.nl voor meer informatie.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Westland
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een gunstige rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Wateringen. Relevante alternatieven zijn de Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? D.m.v. de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Wateringen wat past bij jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Dankzij een warmtescan zie je waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Wateringen voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Wateringen. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen leiden tot een gezond leefklimaat en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een aangenaam binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen