Isolatie Naaldwijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Naaldwijk? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen als muren isoleren en schuimstrips gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze website komen we met uitgebreide informatie over isolatie Naaldwijk. Denk aan zaken als HR++ glas en glaswol isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-naaldwijk-2671

 • Hoog rendement
 • Meer warmte en minder vocht
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Minder last van ongedierte
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2671
Netnummer0174 (+31174)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn standaard behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website tref jij de meest interessante stappen om een woning in Naaldwijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte en faciliteert een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Naaldwijk is voordeling (vanaf zo’n € 790 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €255 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte in huis en zorgt voor een laag energietarief. De kosten liggen rond €1950 en je bespaart al snel €285 op jaarbasis. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Naaldwijk kost ongeveer €4500. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1020. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €780 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €13500. Hiermee bespaar je circa €830 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we nog enkele mogelijke werkzaamheden. In het volgende overzicht benoemen we de meest rendabele opties.

 • Isoleren van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur-isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Naaldwijk (juni 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en tegelijk een energiebewuste maatschappij? Woning Naaldwijk isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2750 m3. Dat komt neer op €1300 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna berekenen we de kosten (bij benadering) als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Naaldwijk. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3950)
€695
(€7400)
€1080
(€8150)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€190
(€2050)
€345
(€3600)
Spouwmuur€345
(€1300)
€420
(€2600)
€915
(€3300)
HR++ glas€240
(€2075)
€310
(€3575)
€400
(€5350)
isolatie naaldwijk 2671

Erkende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Naaldwijk?

Waarom mijn woning in Naaldwijk isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Greenchoice en Pure Energie, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een comfortabel leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3350, waarbij u een besparing realiseert van €300, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Zo wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke acties als isolatie van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Hierna tref je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Multimate, Hornbach, Gamma, Formido, Hubo, Karwei. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Westland

Door te profiteren van subsidies wordt woningisolatie nog lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidiepot is in 2017 volledig afgeschaft. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Om en nabij 15% van de tarieven krijg je weer terug.
 • De voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder vallen de manuren onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Geregeld is er in Naaldwijk een lokaal subsidiepotje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentewestland.nl voor de huidige regeleing.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Westland
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een speciaal rentetarief relevant voor energiebesparende maatregelen in Naaldwijk. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Naaldwijk wat overeenstemt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Via een warmtescan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om enkel glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Naaldwijk voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Naaldwijk. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties hebben als resultaat een gezond binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een optimaal wooncomfort. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen