Isolatie Maasdijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Maasdijk? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via een investering zoals isolatie van de spouw of verwarmingsbuizen isoleren kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatierevolutie.nl ontdek je belangrijke informatie over isolatie Maasdijk. Je komt meer te weten over zaken als tochtprofielen en XPS Isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-maasdijk-2676

 • Supersnel terugverdient
 • Een prettig wooncomfort
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2676
Netnummer0174 (+31174)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is dit vaak niet zo. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatierevolutie.nl check jij de meest interessante toepassingen om jullie woning in Maasdijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Maasdijk kan zeer goedkoop (gemiddeld zo’n € 820 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €280 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten variëren rond €1775 en je bespaart al snel €210 p/jaar. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiematrassen, chips, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Nederlandse daken zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Maasdijk kost ongeveer €5550. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1050. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €720 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12300. Hiermee bespaar je grofweg €870 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens onderscheiden we nog een aantal interessante opties. In het gedeelte hierna praten we over de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isolatie: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Maasdijk (juni 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een energiezuinige samenleving? Woning Maasdijk isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2975 m3. De besparing komt neer op €1475 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal check je de hoogte van de investering in het geval je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Maasdijk. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per oplossing vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3900)
€615
(€7050)
€1170
(€8850)
Vloerisolatie€125
(€1300)
€190
(€2650)
€325
(€3250)
Spouwmuur€340
(€925)
€690
(€2475)
€925
(€3300)
HR++ glas€225
(€2750)
€275
(€4250)
€445
(€4500)
isolatie maasdijk 2676

Erkende Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Vragen voor een isolatiespecialist in Maasdijk?

Waarom mijn woning in Maasdijk isoleren?

Een goede woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energiebedrijf als Greenchoice of Powerpeers, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3150, dat betekent een winst van 265, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Zo komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige maatregelen zoals isoleren van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, gebruik maken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Hieronder tref je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Gamma, Multimate, Formido, Praxis, Hubo, Karwei. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Westland

Met hulp van (regionale) subsidies wordt een huis isoleren interessanter. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2017. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Plusminus 25% van de factuur mag je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evenzeer geldt voor arbeid het BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Maasdijk een speciaal potje beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentewestland.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Westland
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening zonder hoge lasten bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Maasdijk. Ook interessant is de Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Middels de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Maasdijk wat dan voldoet aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door middel van een warmtescan analyseert u hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere dubbel glas, verouderde muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Maasdijk voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Maasdijk. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen leiden tot een gezond klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabel binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen