Isolatie Honselersdijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Honselersdijk? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Dankzij een investering als bijv. isolatie van de buitengevel en tochtwering gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna vind je diverse informatie over isolatie Honselersdijk. Je leest uitvoerig over topics als isolatie van de binnengevel en de groene lening. Meteen besparen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-honselersdijk-2675

 • Een structureel lagere energierekening
 • Meer warmte en minder vocht
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2675
Netnummer0174 (+31174)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn in de regel uitstekend geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina vind jij de populairste manieren om je woning in Honselersdijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Honselersdijk is financieel toegankelijk (al vanaf € 820 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €230 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer geeft de kou geen kans en een fors lagere energierekening. De kosten zijn gemiddeld €1675 en de winst ligt rond de €220 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Honselersdijk kost plusminus €5450. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1130. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €680 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €12900. Daarmee bespaar je plusminus €770 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

0onderscheiden we nog een aantal populaire alternatieven. In het volgende overzicht vermelden we de interessantste werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isolatie: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Honselersdijk (juli 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten of wellicht een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Honselersdijk isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2225 m3. Dat komt neer op €1125 per 12 maanden. Op deze website calculeren we de uiteindelijke kosten in het geval je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Honselersdijk. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Dakisolatie kan terugverdiend worden in 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per optie vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3600)
€785
(€6300)
€980
(€8550)
Vloerisolatie€140
(€1200)
€260
(€1850)
€335
(€3500)
Spouwmuur€225
(€1425)
€740
(€2700)
€870
(€3050)
HR++ glas€200
(€2550)
€335
(€3475)
€445
(€4625)
isolatie honselersdijk 2675

Populaire Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Honselersdijk?

Waarom mijn woning in Honselersdijk isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Delta en Vandebron, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een comfortabel wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Mede geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3575, dat betekent een winst van 250, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan ziet u hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige klussen als isolatie van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, gebruik maken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Onderstaand bekijk je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Hornbach, Hubo, Karwei, Gamma, Multimate, Formido. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Westland

Met behulp van een subsidie wordt een huis isoleren leuker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Plusminus 15 procent van de factuur mag je terugvorderen.
 • De conditie is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Eveneens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het BTW (9%) laag tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Honselersdijk een lokaal subsidiepotje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentewestland.nl voor opties in juli 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Westland
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, dak of vloerisolatie. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Honselersdijk. Ook interessant is de Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Aan de hand van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Honselersdijk wat matcht met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Via een warmtescan check je op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Honselersdijk voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Honselersdijk. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen bieden jou een lekker warm huis en een fors lagere energierekening. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een comfortabel klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen