Isolatie Wijnjewoude

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Wijnjewoude? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Middels enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van de garage en isolerende deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Hierna check je waardevolle informatie over isolatie Wijnjewoude. Bijvoorbeeld topics als de zolder isoleren en thermische bruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-wijnjewoude-9241

 • Forse besparing mogelijk
 • Meer controle in de woning
 • Kies voor een beter milieu
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9241
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Op deze pagina tref jij de aantrekkelijkste toepassingen om jullie woning in Wijnjewoude te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte en het biedt een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Wijnjewoude is interessant (rond de € 830 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €255 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer geeft de kou geen kans en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten zijn zo’n €1700 en je bespaart op de energierekening, tot wel €250 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Wijnjewoude kost ongeveer €5050. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1190. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €710, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13400. Je profiteert van plusminus €950 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Verder noemen we nog een aantal mogelijke vormen. Hierna praten we over de meest rendabele oplossingen.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Wijnjewoude (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en natuurlijk een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Wijnjewoude isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2100 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1125 p/jaar. Op deze website ontdek je de verwachte kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Wijnjewoude. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4050)
€715
(€4950)
€1180
(€9500)
Vloerisolatie€120
(€1250)
€255
(€2500)
€400
(€2900)
Spouwmuur€295
(€1300)
€720
(€2550)
€945
(€3175)
HR++ glas€200
(€2225)
€275
(€3400)
€380
(€4700)
isolatie wijnjewoude 9241

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

FAQ voor de isolatiespecialist in Wijnjewoude?

Waarom mijn woning in Wijnjewoude isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Energiedirect of Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3050 en besparen tot €340 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Diepgaande werkzaamheden als isoleren van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Hieronder vind je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Hubo, Formido, Karwei, Praxis, Multimate, Gamma. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Opsterland

Door te profiteren van subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Zo’n 25 procent van de onkosten mag je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evenzeer geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Soms is er in Wijnjewoude een lokaal subsidiepotje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.opsterland.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Opsterland
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag dankzij woningisolatie. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening met een gunstige rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Wijnjewoude. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Met onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Wijnjewoude wat matcht met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om enkel glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Wijnjewoude voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Wijnjewoude. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden sowieso een gezond klimaat in huis en een significant lagere energierekening. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een optimaal wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen