Isolatie Bakkeveen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Bakkeveen? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van een isolatiemaatregel als bijv. de binnengevel isoleren en isolerende raamfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Onderstaand vind je nuttige informatie over isolatie Bakkeveen. Dit kan gaan om onderwerpen als de gevel isoleren en Pur Isolatieplaten. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-bakkeveen-9243

 • Besparen op energierekening
 • Einde van vochtproblemen
 • U stoot minder CO2 uit
 • Maak je huis stiller
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9243
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Verderop check jij de meest rendabele methodes om jullie woning in Bakkeveen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Bakkeveen is voordeling (plusminus € 710 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €230 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer geeft de kou geen kans en flink lagere energiekosten. De onkosten liggen rond €1775 en de besparing loopt op tot €280 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als glaswol, steenwol, folie, dekens. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Bakkeveen kost om en nabij de €5850. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1140. Het voordeel loopt al gauw op tot €700 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €12900. Het rendement is om en nabij €870 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder noemen we diverse rendabele oplossingen. Hierna benoemen we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Bakkeveen (mei 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten of wellicht een energiezuinige wereld? Woning Bakkeveen isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2100 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €925 per 12 maanden. Hieronder kijken we naar de totale kosten zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Bakkeveen. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per type zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4200)
€645
(€5350)
€1220
(€8350)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€235
(€2300)
€370
(€3250)
Spouwmuur€355
(€1425)
€640
(€2000)
€915
(€3125)
HR++ glas€250
(€2775)
€305
(€3850)
€430
(€4675)
isolatie bakkeveen 9243

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Bakkeveen?

Waarom mijn woning in Bakkeveen isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Delta of Oxxio, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een gezond binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Ook biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3425, dat betekent een winst van 240, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Daardoor ontdek je waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige projecten zoals isoleren van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Onderstaand check je nuttige informatie over het actuele aanbod. Te koop bij populaire bouwmarkten als Karwei, Hornbach, Gamma, Praxis, Hubo, Formido. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Opsterland

Door gebruik te maken van een subsidie worden investeringen in de woning zeker interessanter. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Ongeveer een kwart van de uitvoeringskosten mag je terug verwachten.
 • De conditie is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evengoed valt het arbeidsloon onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Misschien is er in Bakkeveen een groene lening of extra potje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.opsterland.nl voor meer informatie.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Opsterland
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, vloer of dak. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een aantrekkelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Bakkeveen. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Met behulp van het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Bakkeveen wat schikt naar dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Met behulp van een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn enkel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Bakkeveen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Bakkeveen. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen leiden tot een optimaal leefklimaat en flink lagere energiekosten. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een comfortabele leefomgeving. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen