Isolatie Beetsterzwaag

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Beetsterzwaag? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van haalbare maatregelen als muren isoleren of isolerende deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op isolatierevolutie.nl ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Beetsterzwaag. Je leest uitvoerig over onderwerpen als deuren isoleren en steenwol Isolatie. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-beetsterzwaag-9244

 • Snelle terugverdientijd
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Goed voor het klimaat
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9244
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn standaard goed geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje tref jij de populairste stappen om je woning in Beetsterzwaag te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Beetsterzwaag is goedkoop (om en nabij de € 870 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €250 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en verlaagt het energiegebruik. De tarieven zijn gemiddeld €1975 en het rendement ligt op zo’n €280 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Beetsterzwaag kost om en nabij de €4950. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1160. Je energiekosten dalen flink, tot wel €860 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €11000. Hiermee bespaar je pakweg €960, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook kennen we nog meer vaak toegepaste mogelijkheden. In het gedeelte hierna benoemen we de meest populaire mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Beetsterzwaag (mei 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en een duurzame maatschappij? Woning Beetsterzwaag isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2350 m3. Dat is dus al gauw €1225 (jaarlijks). Hieronder berekenen we de hoogte van de investering op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Beetsterzwaag. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met 6 procent rente. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per oplossing tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4100)
€635
(€6050)
€1030
(€9500)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€245
(€2650)
€400
(€3400)
Spouwmuur€260
(€725)
€710
(€2250)
€840
(€3575)
HR++ glas€245
(€2500)
€330
(€3725)
€400
(€4775)
isolatie beetsterzwaag 9244

Actuele Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Beetsterzwaag?

Waarom mijn woning in Beetsterzwaag isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een maatschappij als Essent en Qurrent, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3650, waarbij u een besparing realiseert van €260 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Op die manier achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Grote activiteiten als isolatie van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Op deze website tref je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Hubo, Hornbach, Multimate, Formido, Praxis. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Opsterland

Met hulp van opties voor subsidie worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Ongeveer 25 procent van de onkosten mag je terugvorderen.
 • Het is een must dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder vallen de manuren onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Misschien is er in Beetsterzwaag een speciaal potje beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.opsterland.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Opsterland
Het is evident: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening zonder hoge lasten opgezet voor energiebesparende maatregelen in Beetsterzwaag. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Met behulp van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Beetsterzwaag wat conformeert aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Beetsterzwaag voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Beetsterzwaag. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen leiden tot een aangename warme woning en veel lagere gaskosten. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen