Isolatie Langezwaag

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Langezwaag? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met relatief eenvoudige maatregelen als bijv. vloerisolatie of kieren dichten gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna vind je nuttige informatie over isolatie Langezwaag. We bespreken topics als binnenmuren isoleren en K-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-langezwaag-8404

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een gezond leefklimaat
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode8404
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn doorgaans degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina check jij de populairste stappen om een woning in Langezwaag te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Langezwaag is goedkoop (om en nabij de € 970 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 op jaarbasis (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte in huis en verlaagt het energiegebruik. De onkosten bedragen zo’n €1900 en het resultaat is zo’n €285 per jaar. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in Nederland zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Langezwaag kost je zo’n €4600. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €950. Je energiekosten dalen flink, tot wel €810 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13000. De winst is om en nabij €890 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

0onderscheiden we meerdere mogelijke alternatieven. In het volgende overzicht bespreken we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Langezwaag (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een energiebewuste wereld? Woning Langezwaag isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2450 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1100 (jaarlijks). Onderstaand komen we met de totale kosten zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Langezwaag. Kan je zelf goed klussen? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4350)
€675
(€6650)
€1070
(€9400)
Vloerisolatie€115
(€1350)
€295
(€2650)
€390
(€3200)
Spouwmuur€180
(€1150)
€540
(€2700)
€820
(€3675)
HR++ glas€230
(€2800)
€330
(€4025)
€355
(€4725)
isolatie langezwaag 8404

Professionele Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Vragen voor een isolatiespecialist in Langezwaag?

Waarom mijn woning in Langezwaag isoleren?

Een goede woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Essent en Vandebron, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een comfortabel klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3325, dat betekent een winst van 280 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Daardoor wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Grote activiteiten zoals vloer-, gevel of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Formido, Hornbach, Gamma, Praxis, Multimate, Hubo. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Opsterland

Via een subsidie wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Kan ik iets van de overheid verwachten? De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet een kwart van de kosten zijn terug te vragen.
 • De voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het 9% BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Langezwaag een regeling voor extra subsidie. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.opsterland.nl voor de voorwaarden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Opsterland
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met het isoleren van je woning. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met een schappelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Langezwaag. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Dankzij ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Langezwaag wat schikt naar jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Middels een warmtescan ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Langezwaag voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Langezwaag. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen hebben als resultaat een optimaal klimaat in huis en veel lagere gaskosten. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een aangename leefomgeving. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen