Isolatie Gorredijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Gorredijk? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een isolatiemaatregel zoals de binnengevel isoleren of isolerende raambekleding kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Hierna bekijk je nuttige informatie over isolatie Gorredijk. Dit kan gaan om vraagstukken over schuimstrips en koudebruggen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-gorredijk-8401

 • Een flink lagere energierekening
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Meer stilte in huis
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode8401
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn veelal prima geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Op deze pagina ontdek jij de meest toegepaste methodes om jullie woning in Gorredijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis houdt de warmte binnenboord, en het biedt een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Gorredijk is financieel toegankelijk (vanaf plusminus € 910 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €265 op jaarbasis (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte in huis en veel minder stookkosten. De prijzen zijn ongeveer €1650 en het resultaat is zo’n €250 p/jaar. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Gorredijk kost plusminus €5350. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1040. De besparing loopt op tot €710 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €13000. Hiermee bespaar je circa €980 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Overigens kennen we verscheidene populaire werkzaamheden. In het volgende overzicht bespreken we de meest populaire oplossingen.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Gorredijk (april 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Gorredijk isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2825 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1075 per jaar. Onderstaand bekijk je de totale prijs als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Gorredijk. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3750)
€625
(€7150)
€910
(€9250)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€200
(€1600)
€330
(€3400)
Spouwmuur€305
(€1025)
€520
(€2075)
€785
(€3675)
HR++ glas€230
(€2550)
€305
(€4125)
€350
(€4700)
isolatie gorredijk 8401

Erkende Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Gorredijk?

Waarom mijn woning in Gorredijk isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Eneco of NLE, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een aangenaam klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3750, waarbij u een besparing realiseert van €220 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Hierdoor zie je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige acties als isolatie van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Hierna tref je een samenvatting van veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Multimate, Formido, Hubo, Karwei, Hornbach. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Opsterland

Door gebruik te maken van subsidies wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 20% van de offerte kan je terugvorderen.
 • De eis is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Ook wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Soms is er in Gorredijk een potje voor dergelijke werkzaamheden. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.opsterland.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Opsterland
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen met dak-, vloer of gevelisolatie. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Gorredijk. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Met behulp van het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Gorredijk wat conformeert aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Aan de hand van een warmtescan analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Gorredijk voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Gorredijk. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen hebben als resultaat een aangenaam warm huis en veel lagere gaskosten. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen