Isolatie Jonkerslân

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Jonkerslân? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Met een aantal stappen als vliering isoleren of isolerende raamfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op isolatierevolutie.nl bekijk je waardevolle informatie over isolatie Jonkerslân. Denk aan vraagstukken over isolatie van de buitengevel en stappenplan woningisolatie. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-jonkerslan-8403

 • Interessante terugverdientijd
 • Geen vochtproblemen
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Je kunt klein beginnen
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode8403
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In zo’n geval verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna bekijk je de meest populaire onderdelen om een woning in Jonkerslân te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Jonkerslân is interessant (ongeveer € 860 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €270 op jaarbasis (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een significant lagere energierekening. De onkosten liggen rond €2000 en het bespaart circa €255 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen zijn matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Jonkerslân kost +/- €5750. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1030. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €890, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11100. Daarmee bespaar je om en nabij €930 per jaar. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast kennen we verscheidene rendabele mogelijkheden. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest populaire vormen.

 • Isoleren garage: Altijd een warme garage
 • Schuur isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Jonkerslân (april 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en natuurlijk een groenere gemeenschap? Woning Jonkerslân isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2475 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €950 per jaar. Op isolatierevolutie.nl ontdek je de totale prijs als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Jonkerslân. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3350)
€715
(€4800)
€1130
(€9450)
Vloerisolatie€145
(€1150)
€285
(€2600)
€320
(€2950)
Spouwmuur€175
(€1200)
€580
(€2600)
€900
(€3175)
HR++ glas€230
(€2725)
€330
(€4075)
€365
(€4975)
isolatie jonkerslan 8403

Professionele Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

FAQ voor de isolatiespecialist in Jonkerslân?

Waarom mijn woning in Jonkerslân isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Essent of Powerpeers, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Mede biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3650, dat betekent een winst van 230 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Daardoor wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct je huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Diepgaande maatregelen zoals gevel-, dak of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Onderstaand lees je nuttige informatie over het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Praxis, Gamma, Karwei, Multimate, Formido, Hubo. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: een dure oplossing

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Opsterland

Door te profiteren van een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 20% van de kosten kan je terugvragen.
 • De eis is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Overigens rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Soms is er in Jonkerslân een lokaal subsidiepotje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.opsterland.nl voor de status in april 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Opsterland
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag door het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening zonder hoge lasten speciaal voor energiebesparende maatregelen in Jonkerslân. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Jonkerslân wat in lijn is met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan ontdek je wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Jonkerslân voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Jonkerslân. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen leiden tot een aangename warme woning en een significant lagere energierekening. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een optimaal binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen