Zelf een plat dak isoleren doe je zo

Lees hier wat u moet weten over het isoleren van een plat dak. Het isoleren van een plat dak kan namelijk veel energie besparing opleveren. Er zijn echter verschillen tussen het isoleren van een plat en een schuin dak:

Essentieel bij het isoleren van een plat dak:

  • Aan de buitenkant isoleren
  • Plat dak isoleren, kun je dat zelf
  • Geen hoogte verschillen in de isolatie
  • Isoleren op een schone ondergrond

Een plat dak heeft niet het natuurlijke voordeel van een schuin dak; water afvoeren. Wanneer een plat dak dus aan de binnenkant lucht en waterdicht wordt afgesloten met bijvoorbeeld isolatie folie dan gaat er zich water (condens) verzamelen. Zoek nu direct een isolatiebedrijf in Kampen, Alkmaar, Tilburg of Middelburg.

Dit water kan ervoor zorgen dat het dak gaat schimmelen of rotten. Om dit te voorkomen is het veel beter een plat dak aan de buitenkant te isoleren. Dit kunt u doen met isolatieplaten die u later fixeert met grind. Door de isolatie platen in verband te leggen kunt u deze waterdicht leggen zodat er geen water van buiten op het dakbeschot komt.
Plat dakIn plaats van grind kunt u ook tegels over de platen leggen. Deze hebben als voordeel dat u dan over het dak kunt lopen of er bijvoorbeeld een dak terras op aanleggen.

Brandwerende isolatie materialen
Er zijn ook brandwerende isolatiematerialen verkrijgbaar. Deze zullen in het geval van een brand het vuur niet verspreiden via het dak. Uw dak isoleren met deze materialen is dus extra investeren in uw veiligheid. De voordelen van isolatie zijn voor een plat dak hetzelfde als voor een schuin dak isoleren. Het grote verschil is het vocht dat ervoor zorgt dat aan plat dak beter aan de buitenkant kan worden geïsoleerd.

Plat dak zelf isolerenU kunt dus zelf uw platte dak isoleren. Bij het aanschaffen van de materialen kunt u op een aanbieding wachten. Deze komen regelmatig voorbij bij de grote bouwmarkten. Dit kan 25% in kosten schelen. De materialen die u teveel hebt gekocht kunt u altijd terugbrengen. U kunt dus ruim inkopen om niet tijdens het klussen onaangenaam te worden verrast door een tekort aan materiaal.