Waarom mijn dak isoleren?

Waarom uw dak isoleren en wat moet u weten voor u hier aan begint? Er zijn een aantal goede redenen om uw dak te isoleren. Liever direct zoeken naar een isolatiespecialist bij u in de regio? Bekijk dan naar de mogelijkheden in bijvoorbeeld Leiden, Ede, Zutphen of Deventer.

Energie besparing
Door een ongeïsoleerd dak verdwijnt ongeveer 30% van de warmte uit uw huis.
Door het dak te isoleren houdt u deze warmte binnen. Dat betekent dat u minder hoeft te stoken. Dit lagere energie verbruik is goed voor het milieu en voor uw portemonnee.
U kunt maandelijks veel geld besparen. Informeer wel wat de kosten van isolatie zijn. Het is mogelijk om zowel een plat dak als een schuin dak te isoleren. Er zijn echter wel verschillen voor het isoleren van deze daken.

Comfort
Een goed geïsoleerd dak zorgt ervoor dat er geen warmte door het dak opstijgt.
Dat betekent dat er minder lucht gaat stromen. Een geïsoleerd dak zorgt op deze manier voor minder tocht in uw huis. Ook zal hierdoor het aantal koude hoekjes in uw huis verminderen. U wooncomfort wordt dus verhoogd door goede isolatie.

Geluidsisolatie
Door het isoleren van uw dak kunt u veel ongewenste geluiden buiten houden.
Een snelweg of aanvliegroute kan met een goed geïsoleerd dak veel minder overlast geven. Het effect van goede isolatie op geluidsoverlast kan verrassend groot zijn! Het isoleren van uw dak kunt u zelf doen of u kunt een bedrijf de isolatie laten aanbrengen. Er zijn enkele dingen die u in beide gevallen moet weten.

Subsidie
Soms is het mogelijk subsidie aan te vragen op de isolatie. De subsidie kan door de overheid of uw gemeente verstrekt worden. Informeer eens naar de mogelijkheden voor een subsidie.

Verschillende soorten daken
Een schuin dak wordt aan de binnenkant geïsoleerd, bijvoorbeeld met glaswol en isolatiefolie. Bij een plat dak is het belangrijk waterdoorlatend folie te gebruiken om houtrot te voorkomen. Een plat wordt aan de buitenkant geïsoleerd.

Prijs dak isolatie
De prijs van dakisolatie is gemiddeld 15 euro per vierkante meter. In deze prijs zijn zowel de materialen zelf als het aanbrengen van de materialen meegenomen. Wanneer u zelf aan het isoleren gaat is het de moeite om de materialen tijdens een aanbieding te halen. Dit kan 25% in de kosten schelen. Ook is het vaak mogelijk om materialen die te ruim zijn ingekocht terug te brengen wanneer deze nog in goede staat zijn.