Wat is spouwmuurisolatie?

Als u een reeds bestaande woning heeft gekocht of gaat kopen, dan heeft u zich vast wel eens afgevraagd of de spouwmuren geïsoleerd zijn. Meestal weet de vorige bewoner dit wel en als u de koop overweegt, dan is het zeker raadzaam deze vraag te stellen. Spouwmuurisolatie voor een bestaande woning is namelijk wel mogelijk om toe te passen maar u hoeft dit natuurlijk niet te doen als dit reeds is gebeurt. Als de muren echter niet geïsoleerd zijn dan is het zeker raadzaam spouwmuurisolatie voor een bestaande woning toe te laten passen. Direct in jouw woning aan de slag? Zoek dan een isolatie-expert in bijvoorbeeld Amersfoort, Apeldoorn, Nijmegen of Wageningen.

Spouwmuurisolatie voor een bestaande woning is een relatief eenvoudige toepassing. Het isolatieproces bestaat uit het vullen van de tussenruimte tussen twee muren, de zogenaamde spouw, met een isolatiemateriaal welke klein van structuur is zodat deze isolatie makkelijk via gaten in de spouw geblazen kunnen worden. Het gebruikte isolatiemateriaal kan verschillen en het is van elke situatie afhankelijk wat het beste isolatiemateriaal is om toe te passen. De materialen welke over het algemeen gebruikt worden bij spouwmuurisolatie voor een bestaande woning is steenwol, glaswol, geëxpandeerd polystyreen, geëxtrudeerd polystyreen, polyurethaan, resolhardschuim, gegoten perliet en ureamformaldehyde.

Spouwmuurisolatie bestaande woning

Als u spouwisolatie voor een bestaande woning wilt laten toepassen, moet u er rekening mee houden dat er een aantal gaten in de muur geboord moeten worden die groot genoeg zijn voor het mondstuk waarmee het isolatiemateriaal in de muur geblazen wordt. Bij het gebruik van vochtwerende spouwmuurisolatie voor een bestaande woning is er tevens geen kans op doortrekkend of doorslaand vocht. Schimmelvorming en loslatend behang zullen dus niet voorkomen bij het gebruik van de juiste spouwmuurisolatie voor een bestaande woning, en het is zelfs mogelijk om dit probleem te verhelpen als de spouwmuurisolatie voor een bestaande woning door een erkend bedrijf gedaan wordt.

Een ding waar wel op gelet moet worden bij de toepassing van spouwmuurisolatie voor een bestaande woning is dat de stenen welke gebruikt zijn voor de buitenmuur niet dampdicht zijn. Deze isolatie is dus niet mogelijk bij het gebruik van geglazuurde bakstenen of een muur die geschilderd is met een dampdichte verf. Let hier ook op indien u een muur wilt schilderen van een bestaande woning welke voorzien is van spouwmuurisolatie.