Waarom uw vloer isoleren?

Langs de vloer van een woning gaat heel wat warmte verloren, deze warmte gaat via ondergrond verloren. Het is daarom belangrijk dat uw vloer degelijk geïsoleerd wordt.

Een goed geïsoleerde woning is trouwens maar zo goed als de isolatiefactor van deze. Zelfs met de perfecte dak en muurisolatie is het een meerwaarde om de vloer te isoleren.

Vloerisolatie is belangrijk omwille van:

  • woningen die een laag energieverbruik per m2 nastreven
  • woningen waar vloerverwarming wordt geplaatst

Soms wordt er gedacht dat vloerisolatie pas belangrijk is als de vloer in rechtstreeks contact staat met de ondergrond. Het klopt inderdaad dat vloerisolatie een grote meerwaarde betekent maar u kan bvb ook best uw vloer langs de onderzijde isoleren, bvb de kruipkelderruimte.

U ziet dus dat het altijd belangrijk is om de vloer te isoleren, door z’n naadloze, lucht en tochtdichte verwerking van PUR isolatieschuim haalt u de beste isolatiewaarde die er mogelijk is. Er zijn trouwens een aantal verplichtingen die wettelijk vereist zijn, meer isoleren dan deze wettelijke verplichtingen is steeds aan te raden daar deze het absolute minimum vereisen.

Het zijn niet alleen subsidies die het isoleren aantrekkelijk maken want op termijn is het zeker de moeite voor uw verwarmingsfactuur? Een goede isolatie is zeer snel terugverdiend.

Waarom is isolatie nodig?
Isoleren is de belangrijkste stap naar een energiezuinige of energie neutrale woning. De steeds duurder wordende brandstofprijzen bezorgen ons een energiefactuur die we allen al te graag zien teruggeschroefd worden. Isoleren is daar onvermijdelijk de eerste stap in de goede richting, zonder een degelijke isolatie is het trouwens onmogelijk om een energiezuinige woning te bouwen of verbouwen. Vergeet niet dat meer dan 50% van onze energierekening naar verwarming gaat. Bekijk nu isolatiebedrijven in Groningen, Assen, Maastricht en Zwolle.

Wat zijn de voordelen van vloerisolatie?

  • besparing op de energiefactuur
  • verhoging van het comfortniveau
  • minder warmte verlies door vloeren en kruipkelders
  • meerwaarde van de woning
  • hogere levensduur van de woning door uitsluiten van vocht en tochtlekken
  • besparing CO2 uitstoot