Isolatie Hoogwoud

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Hoogwoud? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij haalbare maatregelen zoals je dak isoleren en schuimstrips heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand bekijk je bruikbare informatie over isolatie Hoogwoud. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals tochtwering en R-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-hoogwoud-1718

  • Interessante jaarlijkse besparing
  • Weinig last meer van vocht
  • Vermindering Milieu-impact
  • Leningen beschikbaar met lage rente
  • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteOpmeer
Postcode1718
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn in de basis solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf check je de interessantste toepassingen om een woning in Hoogwoud te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Hoogwoud is betaalbaar (vanaf ongeveer € 720 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €200 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte in huis en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten zijn ongeveer €1725 en je profiteert van een besparing tot wel €190 per jaar. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, EPS parels, chips, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Hoogwoud kost zo’n €5700. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1110. Je energiekosten dalen flink, tot wel €730 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €13000. Het rendement is ongeveer €830 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande kennen we allerlei interessante werkzaamheden. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest interessante oplossingen.

  • Garage isolatie: Ook ’s winters een fijne aangename garage
  • Schuur-isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
  • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
  • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
  • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Hoogwoud (april 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Hoogwoud isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2425 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €800 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna ontdek je de hoogte van de investering wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Hoogwoud. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per maatregel tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3400)
€815
(€7250)
€1180
(€8400)
Vloerisolatie€125
(€1100)
€220
(€2300)
€310
(€3350)
Spouwmuur€210
(€1125)
€550
(€2225)
€780
(€3625)
HR++ glas€220
(€2100)
€340
(€3625)
€405
(€4675)
isolatie hoogwoud 1718

Bekende Isolatiemerken:

  • Eurofast
  • Simson
  • Delta
  • IKO enertherm
  • Kingspan

Meer weten over de isolatiespecialist in Hoogwoud?

Waarom mijn woning in Hoogwoud isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Greenchoice en Vandebron, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een prettig klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3075, waarbij u een besparing realiseert van €315 p/jaar. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Hierdoor ziet u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide investeringen als dak-, gevel of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Op deze website vind je praktische info over het actuele aanbod. Te koop bij bekende bouwmarkten als Hubo, Gamma, Formido, Multimate, Karwei, Praxis. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

  • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
  • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
  • PIR: licht en stevige materiaal
  • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
  • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
  • Steenwol: waterafstotende eigenschap
  • XPS: neemt geen vocht op

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Opmeer

Door te profiteren van een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidiepot is in april 2017 opgeheven. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

  • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
  • Grofweg 25% van de kosten mag je terugvragen.
  • De regel is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
  • Daarnaast vallen de manuren onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
  • Geregeld is er in Hoogwoud een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.opmeer.nl voor meer informatie.
  • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Opmeer
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in Hoogwoud. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Door middel van onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Hoogwoud wat matcht met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

  1. Basissituatie

    Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Op basis van een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, oude muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Hoogwoud voor persoonlijk advies.

  2. Wat kan je maximaal besteden?

    Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

  3. Offertes opvragen

    Is het helder de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Hoogwoud. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

  4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

    Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen bieden sowieso een comfortabel leefklimaat en bespaart veel energie. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

  5. Voldoende ventileren

    In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een comfortabel leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen