Isolatie Roelofarendsveen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Roelofarendsveen? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? D.m.v. een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld vloerisolatie of radiatorisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatierevolutie.nl tref je waardevolle informatie over isolatie Roelofarendsveen. Je leest uitvoerig over zaken als radiatorisolatie en PIR isolatie. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-roelofarendsveen-2371

  • Bespaar honderden euro’s per jaar
  • Een optimaal wooncomfort
  • Milieubewuste keuze
  • Voor elk budget
  • Veel lokale specialisten

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2371
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand achterhaal jij de meest rendabele methodes om je woning in Roelofarendsveen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Roelofarendsveen is goed te betalen (ongeveer € 850 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €250 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en een significant lagere energierekening. De onkosten zijn zo’n €1625 en je bespaart al snel €250 per jaar. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn steenwol, folie, icynene, dekens. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Roelofarendsveen kost gemiddeld €5900. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1220. Het voordeel loopt al gauw op tot €860 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11300. Dit levert op ong. €820 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we nog enkele mogelijke uitvoeringen. Hierna bediscussiëren we de meest populaire oplossingen.

  • Isolatie garage: De garage als volwaardig deel van de woning
  • Isoleren van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
  • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
  • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
  • Isolatie kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Roelofarendsveen (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en tegelijk een energiebewuste maatschappij? Woning Roelofarendsveen isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2650 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €825 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal komen we met de totale prijs op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Roelofarendsveen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per doel tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3350)
€695
(€4550)
€980
(€8850)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€215
(€2400)
€360
(€3100)
Spouwmuur€235
(€1475)
€710
(€2000)
€890
(€3275)
HR++ glas€195
(€2750)
€265
(€4025)
€400
(€4525)
isolatie roelofarendsveen 2371

Erkende Isolatiemerken:

  • NMC
  • Borgh
  • Bahco
  • Eurofast
  • Simson

FAQ voor de isolatiespecialist in Roelofarendsveen?

Waarom mijn woning in Roelofarendsveen isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Essent en Qurrent, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Ook neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3825 en dat bespaart tot €215 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Op basis daarvan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grootse acties als isoleren van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Onderstaand bekijk je een handig overzicht van het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Hornbach, Formido, Gamma, Hubo, Praxis, Karwei. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

  • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
  • PUR: let op de giftige dampen
  • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
  • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
  • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
  • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
  • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Kaag en Braassem

Door gebruik te maken van een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2017. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

  • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan heb je wel recht op de subsidie.
  • Pakweg 15 procent van de uitvoeringskosten mag je terugvorderen.
  • De richtlijn is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
  • Daarnaast rekenen ze voor arbeidsloon een BTW (9%) laag tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
  • Af en toe is er in Roelofarendsveen een lokaal subsidiepotje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.kaagenbraassem.nl voor de voorwaarden.
  • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Kaag en Braassem
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Roelofarendsveen. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Aan de hand van ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Roelofarendsveen wat aansluit op speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

  1. Hoe is de situatie nu?

    Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan kom je erachter wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Roelofarendsveen voor persoonlijk advies.

  2. Wat kan je maximaal besteden?

    Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

  3. Leveranciers benaderen

    Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Roelofarendsveen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

  4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

    De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties resulteren in een optimaal leefklimaat en verlagen het energiegebruik. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

  5. Ventilatie

    In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een optimaal leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen