Elektrische vloerverwarming isoleren

Het isoleren van elektrische vloerverwarming is niet te vergelijken met de vloerverwarming, die wordt aangesloten op het bestaande centrale verwarming systeem. De elektrische vloerverwarming kan ook onafhankelijk van het al aanwezige centrale verwarmingssysteem en bijbehorende CV ketel functioneren. Isoleren bij de elektrische vloerverwarming is onder de vloer niet nodig als deze bijvoorbeeld geplaatst wordt in een ruimte met een beperkte oppervlakte zoals de badkamer. Bekijk hier meer informatie over isoleren.

Isoleren en de elektrische vloerverwarming 
De combinatie elektrische vloerverwarming en isoleren heeft een bepaald kenmerk en dat is als er sprake is van isolatie, dit onder meer invloed kan hebben op de snelheid van het warm worden van de vloer. Het handige van isoleren is dat de temperatuur op de gewenste hoogte kan worden ingeschakeld los van de thermostaat van het andere aanwezige verwarmingssysteem. Er is een elektrische vloerverwarming op de markt, waarbij de installatie nog eenvoudiger kan verlopen, die voorzien is van tweegeleider warmtekabel. Het kenmerk van dit type is dat de zowel de aansluitkabels als de aarddraad zich aan een zijde bevinden. Het andere kenmerk van dit type is dat er sprake is van het waterdicht isoleren van de andere zijde van de kabel.

Voordelen van isoleren bij de elektrische vloerverwarming
Hieronder zullen de voordelen met betrekking tot de elektrische vloerverwarming en het isoleren nader worden toegelicht, zodat er een indruk ontstaat van de mogelijkheden.
• Een van de grote voordelen van het installeren van elektrische vloerverwarming en isoleren daarvan is dat de vloerverwarming eventueel over een bestaande vloer kan worden aangelegd of over een geëgaliseerde voorbewerkte vloer
• De elektrische vloerverwarming is namelijk al op matten geprepareerd en daardoor simpel te plaatsen, ook voor de mensen die geen ervaring hebben met het aanleggen van vloerverwarming. Het is overigens wel belangrijk altijd de handleiding goed te bestuderen alvorens te beginnen met plaatsen. Apart isoleren voor de vloerverwarming is hier dus niet nodig.
• Er zijn verschillende soorten elektrische vloerverwarming verkrijgbaar, zodat het aan te bevelen is om een aantal bedrijven met elkaar te vergelijken op wat er geboden wordt op het gebied van elektrische vloerverwarming en eventueel het isoleren.